Call us for an appointment
04 513 6918

WE WON!!!

BEST GLOBAL HEALTH CLINIC 2020

Dr. Wim Kes

 

 

 

 

 

“Look well to the spine for
     the cause of disease.”
              Hippocrates
         

“There is a vast difference
between treating the effects
  and adjusting the cause.”
         Dr. D.D. Palmer

 

"THE DOCTOR OF THE FUTURE WILL GIVE NO MEDICINE BUT

WILL INTEREST HIS PATIENTS IN THE CARE OF THE HUMAN FRAME,

IN DIET AND THE CAUSE AND PREVENTION OF DISEASE"

Thomas Edison

 

 

"THE GREATEST

WEALTH IS HEALTH"

Virgil

 

 

"THE NERVOUS SYSTEM CONTROLS AND COORDINATES

ALL ORGANS AND STRUCTURES OF THE HUMAN BODY"

Grays Anatomy

Blog

Kom je niet van die rugpijn af? Wordt je voortdurend geplaagd door hoofdpijn? Je bent niet alleen. Chronische rug- en hoofdpijnpijn behoren wereldwijd tot de meest voorkomende en invaliderende aandoeningen. Nog verontrustender is dat het ervaren van een van deze aandoeningen je kans op beide kan vergroten. Maar hier is het goede nieuws: de mogelijke reden waarom deze twee aandoeningen met elkaar verbonden kunnen zijn, wijst op een enkele oplossing: chiropractie.

Volgens onderzoek gepubliceerd in het Journal of Headache and Pain hebben mensen die aanhoudende rugpijn of hoofdpijn hebben ongeveer twee keer zoveel kans om aan beide te lijden. Hun bevindingen zijn gebaseerd op een beoordeling van studies waarbij meer dan 450.000 deelnemers betrokken waren die aan rugpijn en hoofdpijn leden. Over het algemeen vonden de onderzoekers 14 studies die een verband meldden tussen "primaire hoofdpijnstoornissen en aanhoudende lage rugpijn."

Hoewel de auteurs van de studie de oorzaak van het verband tussen deze twee veel voorkomende, invaliderende aandoeningen niet beschrijven, suggereert overvloedig eerder bewijs dat musculoskeletale disfunctie, met name waarbij de wervelkolom en de wervelkolomzenuwen betrokken zijn, een potentiële factor is bij zowel hoofdpijn als rugpijn.

Dat maakt chiropractie een geweldige optie wanneer u een van beide aandoeningen ervaart, of beide. Omdat een chiropractor zowel rugpijn als hoofdpijn kan verhelpen, is er een goede kans dat als je alleen aan de ene lijdt, chiropractie de andere helemaal kan voorkomen. Dat is een twee-in-één overwinning met chiropractie!

Bron: To Your health 2019